Vitaliteit volgens Anoeska

In het kader van de @WORK Vitaliteitsweek plaatsen we deze week een aantal blogs over hoe vitaal eigen @WORK’ers zijn! Deze keer vertelt HR medewerker Anoeska Verwoert over hoe zij invulling geeft aan een vitaal leven.

Vitaliteitsweek bij @WORK, voor mij een leuke manier om mijn passie voor een healthy leefstijl met jullie te delen! Vitaliteit betekent voor mij een goede balans in voeding, beweging en ontspanning.

 

Ontspannen

Op mijn vrije dagen ben ik vaak in de sportschool of in het bos aan het bewegen! Ontspanning? Dit doe ik door een paar keer per dag een minuut even niks te doen, heerlijk! Probeer dit maar eens in je drukke schema in te bouwen, je merkt direct resultaat. Dus ook niet stiekem in je telefoon 😉

Ook neem ik af en toe een ontspanningsmassage bij de schoonheidsspecialiste en breng veel tijd door in de keuken om te koken en bakken, dan maak ik natuurlijk gezonde recepten, twee vliegen in 1 klap. Onbewerkt voedsel mét voedingswaarden, dus geen toegevoegde suikers en eten met regelmaat, ingewikkelder kan ik het niet maken 😊

 

Heeft u worteltjestaart?

Ik kan uren doorpraten over dit onderwerp, maar mij is gevraagd om een lekker en verantwoord recept met jullie te delen! Wij bij @WORK zijn dol op taart, dus voor mij was het niet moeilijk een recept uit te kiezen. Vandaag is het ‘fiets naar je werk dag’, dus alle collega’s van @WORK fietsen vandaag naar het werk toe, ik ga ze straks belonen met een stukje zelfgemaakte carrotcake!

Carrotcake  – voor 10 stukken
Bron: In perfecte conditie – Ellen Hoog

Ingrediënten

150 ml zonnebloemolie of kokosolie
150 g kokosbloesemsuiker (Af en toe is het niet erg!😊)
2 eieren
100 g rozijnen
100 g rauwe pecannoten
175 g speltbloem (gezeefde speltmeel)
250 g geraspte winterpeen
1 el koek- en speculaaskruiden
mespunt zout
2 tl bakpoeder
75 g pure chocolade grof gehakt

Benodigdheden
Springvorm 20 cm
Mixer
Grote beslagkom
Pan

  1. Verwarm de oven op 160 graden – vet de springvorm in;
  2. Klop met een mixer de resterende zonnebloemolie met de kokosbloesemsuiker en eieren luchtig in een beslagkom;
  3. Meng de rozijnen, pecannoten met 1 eetlepel speltbloem (dit voorkomt dat ze tijdens het bakken naar beneden zakken);
  4. Spatel de peen, rozijnen, pecannoten, zout en koekkruiden door het beslag;
  5. Zeef de resterende speltbloem met de bakpoeder erboven en spatel alles goed door elkaar – schenk het beslag in de vorm;
  6. Bak de taart in ca 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat de taart vervolgens een uur afkoelen op het rooster;
  7. Smelt de chocolade en druppel met een lepel een ruitpatroon over de taart en wacht tot de chocolade gestold is.

Hou je van een frisse topping? Meng dan 125 gram Griekse yoghurt 0% vet met rasp van een halve, schoongeboende citroen en 3 theelepels kokosbloesemsuiker. Verdeel dit over de carrotcake als hij volledig afgekoeld is.

Eet smakelijk!