@WORK spotlight: Heiploeg

Deze maand in de spotlight: Heiploeg! Deze maand zetten wij onze opdrachtgever Heiploeg in de Spotlight. Wist je dat hier elke dag zo’n 100 flexkrachten via @WORK in diverse functies werken? Dat heeft nogal wat voeten in de aarde! Bij onze vestiging in Kollum wordt dan ook dagelijks hard gewerkt om alle planningen van deze garnalengigant rond te krijgen. Om jullie wat meer te vertellen over dit mooie bedrijf, en hoe het is om hier te werken, spraken wij met Bart Ploeg (Arbo Preventie) en Marten Brouwer (Personeel Coördinator). Beide heren zijn al jaren werkzaam bij Heiploeg en zijn vanuit een baan in de productie intern doorgegroeid naar hun huidige functies.

ONTSTAAN HEIPLOEG

Heiploeg is een garnalenverwerkingsbedrijf met diverse locaties verspreid over de wereld. De hoofdvestiging is gevestigd in het Nederlandse Zoutkamp. Het bedrijf werd in 1970 opgericht door de firma’s Heidema en Van der Ploeg en is sindsdien uitgegroeid tot de toonaangevende garnalenverwerker in Europa én de nummer 1 in Noordzeegarnalen!

In het begin was Heiploeg in het dorp Zoutkamp zelf gevestigd. Door de snelle groei en diverse overnames werd dit pand al snel te klein en na een brand in 1994 moest er een nieuw pand komen. Maar waar? Er werd gesproken over Bergen op Zoom, de Eemshaven of Rotterdam, maar uiteindelijk werd er besloten om trouw te blijven aan de afkomst en dus in Zoutkamp te blijven. Aan de rand van het dorp werd een nieuwe verwerkingsfabriek gebouwd die plaats bood aan zo’n 160 werknemers.

In 2014 werd Heiploeg in verband met een faillissement overgenomen door familiebedrijf Parlevliet en van der Plas, waarna het bedrijf enorm is gegroeid. Tegenwoordig werken er bij volle bezetting zo’n 530 mensen in de productie en daarnaast nog ongeveer 135 op kantoor. Wat een verschil met toen de fabriek net gebouwd was!

WERKEN BIJ HEIPLOEG

Door de jaren heen is Heiploeg dus enorm gegroeid en nog steeds groeit het bedrijf gestaag door. Daardoor is er natuurlijk continu meer personeel nodig. Maar wat maakt dat werken bij Heiploeg nou zo leuk, en wat zijn je doorgroeimogelijkheden? Om hier antwoord op te krijgen spraken wij met Bart Ploeg en Marten Brouwer. Beiden zijn al jaren werkzaam bij Heiploeg en kunnen daardoor een goed beeld geven hoe het is om bij dit bedrijf te werken.

Bart begon 30 jaar geleden als productiemedewerker bij Heiploeg en is door de jaren doorgegroeid naar zijn huidige functie waarin hij verantwoordelijk is voor de Arbo Preventie. Marten begon 16 jaar geleden als flexkracht bij Heiploeg in de productie en ook hij is intern doorgegroeid naar zijn huidige functie als Personeel Coördinator. Ze omschrijven het werken bij Heiploeg als hectisch, maar ook uitdagend. “Geen dag is hetzelfde, en dat is juist wat het zo leuk maakt”, aldus Bart. Dit komt door de vele verschillende afdelingen en functies. Het zorgt voor diversiteit in mensen en werkzaamheden, en het creëert ook de mogelijkheid om door te groeien naar een volgende of andere functie. “Deze doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk,” zegt Bart. “Als iemand uitblinkt in zijn prestaties wordt er altijd gekeken of deze persoon door kan groeien naar een hogere functie. Wellicht door middel van een opleiding.” Marten: “Naast de uitdagingen in de werkzaamheden en de doorgroeimogelijkheden is de onderlinge sfeer op de werkvloer altijd erg goed. Hierdoor ligt het werkplezier hoog.”

@WORK EN HEIPLOEG

Door de jaren heen is niet alleen Heiploeg gegroeid, ook @WORK groeide mee! Ongeveer vijf jaar geleden begon de samenwerking tussen beide bedrijven. In het begin waren er dagelijks 2 flexkrachten via @WORK aan het werk bij Heiploeg maar over de jaren is dit dagelijkse aantal uitgegroeid tot meer dan 100 flexkrachten!

De samenwerking tussen @WORK en Heiploeg loopt erg soepel. Marten: “De lijnen zijn kort en de communicatie is snel. Wanneer wij met spoed meer mensen nodig hebben, wordt dit altijd snel en goed geregeld”. Sommige dagen zijn enorm druk en andere dagen is het juist iets rustiger, bijvoorbeeld omdat er een lijn is uitgevallen, een machine storing heeft of een order is geannuleerd. Het is dan een uitdaging voor zowel Heiploeg als voor @WORK om het juiste aantal mensen op het juiste moment op de werkvloer te hebben. Dit zijn soms uitdagende puzzels, maar wij gaan een uitdaging niet uit de weg! Marten: “Voor ons gevoel staat heel @WORK dagelijks met man en macht voor ons klaar. Wanneer we bellen krijgen we direct iemand aan de lijn die ons verder kan helpen en nieuwe opdrachten of problemen worden direct opgepakt en opgelost.” Ook zijn Bart en Marten erg te spreken over de flexkrachten van @WORK, complimenten!

GA JIJ AAN DE SLAG BIJ HEIPLOEG?

Bij een groot en groeiend bedrijf als Heiploeg zijn voortdurend nieuwe mensen nodig. Via @WORK kun jij hier ook aan de slag, maar in welke functies? Bart: “Wij kunnen altijd mensen in de productie gebruiken. De machines staan hier 24 uur per dag en 7 dagen in de week te draaien, maar hiervoor hebben wij natuurlijk wel mensen nodig.” Van heftruckchauffers tot productiemedewerkers aan de productielijnen tot aan operators die door middel van hun opleiding precies weten hoe zij alles moeten aansturen en de machines moeten bedienen. Naast deze banen in de productie worden er ook vaak mensen gezocht voor de technische dienst of op kantoor in de sales, (financiële) administratie, HR, en meer.

Ben jij op zoek naar een leuke baan bij een dynamisch, uitdagend bedrijf vol doorgroeimogelijkheden als Heiploeg? Of ben je op zoek naar een leuke baan bij een andere opdrachtgever? Wij staan voor je klaar! Bel ons op 0511-820282 (Kollum) | 0512-587999 (Drachten) of schrijf je in via de website www.workbv.nl/inschrijven, dan helpen wij je graag verder.

 

Waarmee kunnen we je helpen?