@WORK spotlight: Wies Kronemeijer

Deze maand in de spotlight: Wies Kronemeijer! Elk seizoen zorgt deze topper ervoor dat de vakantiegangers bij Yachtcharter De Drait heerlijk kunnen genieten op de prachtig schone boten. Door de jaren heen is haar takenpakket al flink gegroeid en het liefst breidt deze enthousiasteling dit de komende tijd zelfs nog meer uit. Benieuwd wat Wies zoal op een dag doet en waarom zij dit zo leuk vindt? Je leest het in onze nieuwste blog!

EEN BEZIGE BIJ

Als je vraagt wat Wies door de jaren heen voor werk gedaan heeft, is het antwoord erg gevarieerd. Zo is ze na haar Hbo-opleiding aan het werk gegaan als jeugdwelzijnswerker. Dit deed zij vooral op oproepbasis en niet op één vaste plek. Wies: “Hier heb ik heel bewust voor gekozen, omdat ik zo het meeste afwisseling en uitdaging in mijn werk had. Ik werkte het liefst 40 uur per week, maar dan steeds op een andere plek.” Hierna heeft Wies nog diverse andere banen gehad. Zo was ze consulent bij een project voor de integratie van mensen met een verstandelijke beperking, heeft ze nog een tijdje als postbode gewerkt, is ze (nu ook nog steeds) werkzaam als redacteur en is ze ook nog werkzaam als vrijwilliger in diverse functies. Het liefst allemaal gecombineerd! Naast al deze werkzaamheden vindt deze bezige bij het ook heerlijk om te schrijven, te lezen, detectives te kijken (bij voorkeur Engels of Scandinavisch) en te fietsen. Deze zomer gaat ze met het gezin op fietsvakantie naar Noorwegen!

Na nog diverse jaren als vrijwilliger gewerkt te hebben was Wies op zoek naar een betaalde baan voor de uurtjes die ze nog vrij had. Deze vond zij als schoonmaakster op een middelbare school maar ook via @WORK als interieurverzorgster bij Yachtcharter De Drait. Hier verzorgt zij met heel veel plezier het interieur van de boten, zodat de vakantiegangers elk jaar weer heerlijk onbezorgd kunnen genieten van hun vakantie.

YACHTCHARTER DE DRAIT

Vanuit de jachthaven in Drachten heeft Yachtcharter De Drait al meer dan 35 jaar ervaring in het verhuren van een heel divers aanbod aan boten. Van romantische tweepersoons sloepen, tot luxe veertien persoons jachten. Op al deze boten is Wies werkzaam als interieurverzorgster, “Dat maakt het heel leuk en verschillend. Er is een grote afwisseling in werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde en je weet nooit welke boten je schoonmaakt, of wat je daarin allemaal tegenkomt,” aldus Wies. Het leukste aan dit werk vindt ze de variatie en groei in werkzaamheden. Hoe meer ervaring je opdoet des te meer werkzaamheden je erbij krijgt. Zo begon het voor Wies met alleen het schoonmaken van de boten en langzamerhand kwamen daar steeds meer werkzaamheden bij zoals het inwerken van nieuwe collega’s, het controleren van de boten en ze winter- en zomerklaar maken. Bij het controleren kom je – nadat de techniek klaar is met de boot – weer terug om te checken of alles goed is, netjes is en alles op de juiste plek ligt. Wies: “Je loopt alles nog een keer bij langs en controleert eigenlijk of alles zo ligt zoals je het zelf op vakantie ook graag zou aantreffen.”

Naast de schoonmaak zijn er uiteraard nog meer teams nodig om de boten weer helemaal in orde te maken voor de volgende gasten. “Wat ik zo leuk vind is dat je met een heel team – naast de schoonmakers ook de techniek, receptie, horeca en buitenschoonmaakploeg – ervoor zorgt dat de gasten een hele leuke vakantie krijgen!”

WERKEN VIA @WORK

Vol passie vertelt Wies over het plezier dat ze heeft tijdens haar werk bij Yachtcharter De Drait. Dit horen wij natuurlijk maar al te graag, maar hoe is Wies eigenlijk bij @WORK terechtgekomen? Na al haar vrijwilligerswerk vond ze het in 2019 wel weer tijd voor een betaalde baan en had zij zich bij een aantal uitzendbureaus ingeschreven, maar niet bij @WORK. Wel had zij haar cv op uitzendbureau.nl gezet. Hier kwam onze intercedent Krista haar tegen en dacht gelijk aan een perfecte match met Yachtcharter De Drait. “Ik was inmiddels werkzaam als schoonmaakster op een middelbare school, toen Krista mij belde met de vraag of het mij leuk leek om boten schoon te maken. Ik dacht waarom niet. Dus ben ik gewoon begonnen en nu zit ik er nog!”, zegt Wies vol enthousiasme. “En ik moet zeggen dat ik @WORK echt een heel goed uitzendbureau vind. De lijntjes zijn kort. Het salaris is altijd correct en op tijd, en jullie organiseren altijd leuke dingen zoals de zomerbarbecue, het winterfeest en de sportactiviteiten! Er wordt gebeld wanneer het seizoenswerk afgelopen is om te kijken of ik die periode ook ergens anders aan de slag kan. Dit ging helaas niet door omdat ik het te druk had haha, maar er wordt wel naar gekeken!”

Ben jij net zo enthousiast als Wies en zie je het werken in dit leuke team ook wel zitten? Of ben jij op zoek naar een andere leuke baan? Wij staan voor je klaar! Bel ons op 0512-587999 (Drachten) | 0511-820282 (Kollum), of schrijf je in via de website www.workbv.nl/inschrijven, dan helpen wij je graag verder.

Waarmee kunnen we je helpen?