Hoeveel stappen zet jij op een dag?

5 tips om meer stappen op een dag te zetten.

Tip 1: Neem de trap

Werk je op een kantoor met meerdere verdiepingen en neem je anders vaak de lift? Of heb je een appartement op de tweede verdieping (of hoger). Neem dan eens de trap, zo zet je al veel meer stappen dan dat je met de lift gaat.

Tip 2: Parkeer je auto eens wat verder weg

Zoek jij op de parkeerplaats ook altijd naar het vrije plekje wat het meest dichtbij is? Probeer je auto eens aan het einde van de parkeerplaats te parkeren, zo pak je weer een mooi aantal stappen mee!

Tip 3: Beweeg elk uur

Heb jij een beroep waarbij je veel zit? Probeer dan elk uur even te staan en een stukje te lopen. Haal bijvoorbeeld even wat drinken of loop naar je collega voor die ene vraag die je hebt in plaats van te bellen of mailen.

Tip 4: Loop tijdens het wachten

Als je ergens moet wachten (bijvoorbeeld op de trein), breng die tijd dan lopend door in plaats van stilstaand of zittend.

Tip 5: Doe een ommetje!

Ga voor een dagelijks ommetje, zo zet je natuurlijk al snel meer stappen en het is ook goed voor de ontspanning en productiviteit. Zo’n ommetje kan voor het werk, in de lunchpauze, na het werk of lekker op je vrije dag. Én als je deze week fanatiek ommetjes gaat lopen kan je daar bij @WORK ook nog te gekke prijzen mee winnen! Win win!

Op deze pagina kan je vinden hoe je mee kan doen met de @WORK Stappen Challenge.

 

Waarmee kunnen we je helpen?