Hoe hardlopen verslavend kan werken…

In het kader van de @WORK Vitaliteitsweek plaatsen we deze week een aantal blogs over hoe vitaal eigen @WORK’ers zijn! Deze keer vertelt Berry Nieuwenhuis over hoe hij invulling geeft aan een vitaal leven.

Ongeveer 3 jaar geleden woog Berry 131 kilo. Toen hij na een knieblessure niet meer mocht voetballen en alsmaar meer aankwam nam hij een besluit: die overtollige kilo’s moeten eraf! Het werd een zware strijd tegen de weegschaal, maar het was een strijd die hij won. Door zich aan een strak voedingsschema te houden en veel te bewegen wist hij zijn doel te behalen.  

 

Hoe het begon

Mijn eerste hardlooptraining was in het najaar van 2017, na 3 kilometer hield ik het voor gezien: Ik kon niet meer! Mijn motivatie was die weken daarna ver te zoeken. Na werktijd nog hardlopen was voor mij geen leuk vooruitzicht. Ik had een doel nodig en besloot mij daarom in te schrijven voor een halve marathon in Egmond. Het eerste doel stond voor mij vast, eindelijk een stok achter de deur. Vanaf dat moment ging ik 3 tot 4 keer per week lopen. Hardlopen ging mij steeds gemakkelijker af, ik begon er zelfs plezier in te krijgen! De marathon in Egmond was voor mij een persoonlijk succes. Een uitdaging die naar meer smaakte!

Inmiddels heb ik drie halve marathons gelopen en het volgende doel is een halve marathon in juni in Sneek. Mijn collega’s in Kollum zijn inmiddels ook besmet met het hardloopvirus. Als team hebben wij de Loop van Leeuwarden gedaan en in april hebben we de Kollumer Katloop afgevinkt. We motiveren elkaar en bespreken bijna dagelijks wel even het eerstvolgende doel dat op de planning staat!

 

Meer energie

Naast dat het mij veel plezier en ontspanning oplevert, krijg ik er veel energie voor terug. Het vele sporten in combinatie met gezonde voeding zorgt ervoor dat ik mij veel fitter voel! Daardoor slaap ik beter, heb ik meer energie en geniet ik veel meer van de ongezonde momenten. Ik eet 6 keer per dag, kleinere porties en gezondere producten. Door gezond te gaan eten en veel te sporten ben ik uiteindelijk 34 kilo afgevallen.

 

Een gezonde verslaving

Inmiddels durf ik wel te zeggen dat hardlopen een soort verslaving voor mij geworden is. Soms word ik, door bijvoorbeeld een blessure, gedwongen om een week rust te nemen. Dit vind ik dan echt verschrikkelijk. Sinds kort krijg ik hulp van een trainer, zij geeft mij tips op het gebied van techniek en de verschillende trainingsvormen. Deze tips en trainingen brengen mij steeds dichter bij het volgende doel: een hele marathon uitlopen.

 

Waarmee kunnen we je helpen?