Een kijkje in de week van een voetbaltrainer…

In het kader van de @WORK Vitaliteitsweek plaatsen we deze week een aantal blogs over hoe vitaal eigen @WORK’ers zijn! Deze keer vertelt Bauke Jan Stuursma over hoe hij invulling geeft aan een vitaal leven.

Vind jij een 40-urige werkweek druk? Loop dan eens een weekje mee met onze sportieveling Bauke Jan! Naast zijn drukke baan als intercedent in Kollum, ‘klust’ hij er heel wat uurtjes bij op het voetbalveld! Een kijkje in de week van voetbaltrainer Bauke Jan Stuursma…

 

Jong en ambitieus

“Ik zie mijzelf als een een jonge ambitieuze trainer. Op maandag en woensdag sta ik als trainer op het veld van Sportpark de Swadde in Buitenpost. Hier train ik de O19-1. Ik ben momenteel bezig aan mijn tweede seizoen en ook volgend seizoen plak ik daar nog aan vast.” Genoeg voetbal zou je zeggen…toch? Nee: volgend seizoen gaat ‘ie ook nog aan de slag met het jeugdbeleid van s.c. Twijzel. Een echte liefhebber dus!

“Als trainer haal ik veel energie uit het voetbal: de jongens trainen hard en willen graag allemaal de stap naar het 1e elftal maken. Hierdoor motiveert het mij als trainer elke week weer om met veel energie een goede training neer te zetten. De hele week staat in het teken om de jongens optimaal voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag. Ik heb ambities om uiteindelijk het UEFA B diploma te halen en een eerste elftal te trainen.”

 

Topfit op de werkvloer

Ondanks zijn drukke leven verschijnt Bauke Jan altijd positief en topfit op de werkvloer. Hoe doet deze superman dat toch? Zijn geheim: “Zelf blijven sporten houdt mij fit. Ook langs de zijlijn blijf ik in beweging en van een leuke actieve groep krijg ik veel energie!”

En dacht jij ook dat er niet meer voetbal paste in een week? Naast het trainen en coachen voetbalt Bauke Jan zelf ook nog. En dan moet dan wel op zijn enige vrije dag: de zondag…

Waarmee kunnen we je helpen?