Hoe overleef jij Blue Monday?

Het zal je vast niet ontgaan zijn, het is vandaag Blue Monday! Volgens de ‘uitvinder’ van deze dag (een Britse psycholoog), de meest deprimerende dag van het jaar. Hij bedacht in 2005 een (naar eigen zeggen) wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties nog ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Herkenbaar? Lees dan snel verder!

 

Tips om Blue Monday te overleven:

  • Maak een lekkere wandeling! Hoewel het vandaag behoorlijk fris is, en op vele plaatsen zelfs onder nul, knap je vaak echt op van een lekkere wandeling. Het hoeft niet lang, even een frisse neus halen in de middagpauze doet al wonderen!
  • Geef een compliment. Geef vandaag extra veel complimentjes aan anderen en je zal zien dat je ze ook terug krijgt. Een complimentje krijgen doet het vaak goed voor je humeur. Jij blij en je collega blij: een win-win situatie!
  • Ga op tijd naar bed. Probeer even een uurtje extra slaap te pakken. Te weinig slaap is een belangrijke oorzaak van het niet goed in je vel zitten. Door vroeg naar bed te gaan zal je zien dat je je  beter voelt.
  • Trakteer jezelf op een goede kop koffie.
  • Niet blij met je baan? Maak dan eens een afspraak bij @WORK! Wij kijken graag met je naar jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en zorgen er graag voor dat jij iedere dag met een glimlach naar je werk gaat!
  • Veel (web)shops geven graag een commercieel tintje aan Blue Monday. Wie weet kun je dat ene paar schoenen, die prachtige jas of dat leuke boek nu wel met een lekkere korting scoren?
  • Het beste medicijn is en blijft natuurlijk lachen! Dus gun jouw mooiste glimlach aan al die deprimerende mensen die wel aan Blue Monday doen! 😀
  • Goed nieuws: … over 59 dagen (20 maart) begint de lente alweer 🙂
Waarmee kunnen we je helpen?