Na het succes van Anoeska haar gezondere carrotcake nu bananenbrood!
Tijdens de vorige @WORK Vitaliteitsweek heb ik veel leuke reacties gekregen op het recept voor de ‘gezondere’ carrotcake. Daarom aan mij de eer om weer een lekker en gezond recept met jullie delen.
Dit keer een lekker makkelijk recept voor in je broodtrommel om mee te nemen naar het werk: BANANENBROOD!
En het leuke van dit recept is, je kunt het allemaal in 1 kom mengen en 1,2,3 … bakken maar! Ik varieer er vaak op los, blauwe bessen, walnoten, pecannoten, speculaaskruiden, kokosrasp, grotere stukken banaan, cacao nibs, vanillepoeder, moerbeien, noem maar op! Je kunt het zo gek maken als je wilt. Maar deze variant is wel echt mijn favoriet 😊.
Tijdens het koken, zet ik ’s avonds vaak even een bananenbroodje in de oven. Als het brood afgekoeld is kun je het in plakken snijden, je kunt het circa 5 dagen afgedekt buiten de koelkast bewaren. Wil je het langer bewaren? Dat kan! Vries de plakken in en neem elke dag een mee naar je werk. Of verwen je collega’s, net zoals ik vandaag heb gedaan, wie weet motiveert het en nemen ze binnenkort ook wat lekkers (wel gezond uiteraard) voor jou mee! Hint Hint …😉
Oven: Verwarm de heteluchtoven op 175 graden. Het bananenbrood moet ca. 45 min in de oven.
Bakvorm: Broodbakvorm (is wat kleiner dan een cakevorm)
Tip: doe een bakpapiertje in de bakvorm en smeer de binnenkant in met bijvoorbeeld kokosolie (scheelt je veel schrobwerk na afloop).
Plet de bananen met een vork in de kom. Voeg alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen en de pacannoten) toe en roeren maar.
Was de blauwe bessen en dep deze droog met een keukenpapiertje. Hak de noten in stukjes en meng dit met het beslag. Versier de bovenkant naar wens. En het brood kan de oven in.
Als het bananenbrood gebakken is, haal het uit de bakvorm en laat het afkoelen. Even geduld want afgekoeld is het op zijn best, smullen maar!